top of page

astro.dehan'dan Haziran Ayında Çıkanlar Müzik Tutkunlarının Radarında!

Avocado Slim'den hemen sonra, Dehan Kılınçarslan astro.dehan adıyla Haziran ayında deneysel sesleriyle dinleyicisini yine hiç beklemediği bir yerden yakalayan MY LOVE isimli Single'ını çıkardı. Bu şarkı kendi içindeki modsal kontrastı ile bana genel olarak bir vampirin playful yaz aşkını anımsatıyor. Hem oldukça karanlık, hem de oldukça playful bir tarafı olan parça, Italo Disco-Funk ve Post Punk'ın çocukları olsa nasıl bir şey olurdu sorusuna bir alternatif yaratıyor. Şarkının geçişleri; ilk yarısına kadar beni bir vampir ile birlikte havuz başında kalpli güneş gözlüklerim ve flamingo simidim ile kokteyl içmekten, sonrasında vampirin kolları arasında kaldığım, kırmızı ışıkların aradan süzüldüğü karanlık bir odada 80'lerin post punk dansını yaptığım bir moda sürüklüyor. Karanlık ama eğlenceli, davetkar ama tehlikeli bu şarkı farklı modları ancak bu kadar iyi harmanlayabilirdi. Gelin bu şarkının arkaplanına birlikte yoğunlaşalım!


My Love'ın diğer parçalarından daha farklı olduğunu, konfor alanından çıktığın bir şarkı olduğunu hissettim. Bu konudaki düşüncelerin neler?

"James blunt'ın You're Beautiful diye bi şarkısı var ya, adam aslında şarkıyı metroda gördüğü kadını beğenen bir hobo'nun hikayesi olarak yazmış. yani platonikle, sapkın bir beğeni arasında bi yerde duruyormuş. Benim için MY LOVE biraz daha zararlı bi yerde duruyo, zaten sözleri ısrarın biraz ötesine geçiyo. O yüzden şarkıyı yayınlamak konusunda biraz tereddütlüydüm, Hexe Hatice'ye sordum hatta, dedim bak bu böyle böyle ben karar veremiyorum. 'sakıncası yok' onayı alınca yayınlamaya karar verdik aslında. Arada mırıldanmak bile benim için yeni bir şey."


Bu parçada konfor alanından nasıl çıktın, yeni olarak neleri denedin?

"Her şeyden önce şarkıcı gibi şarkı söyledim :D O benim için yeniydi, ya bakalım nasıl olacak derken pilot kayıt olarak kullanmak üzere kaydettiğim kaydı kullandım, bu da bi yenilik benim için. synthler arpejieytırlar alışkın olduğum kullandığım şeyler, baba sad'te bile var, ama synth arp için uzun (insanların dans etmesini umuyordum orayı kaydederken) bi sekansa karar vermek de benim için bir yenilik oldu. Fakat asıl yenilik ve konfor alanımın dışına çıkışım, yüksek nota vokaller oldu. Eskiden beri komik bulurdum böyle vokalleri, insanın başına güldüğü şeyler geliyor herhalde."


Dehan'ın da belirttiği gibi, dans edin ve içinizdeki sapığı keşfedin!


Yeni albümün çalışmalarından önce astro.dehan ismiyle bir süreliğine çıkardığı son parça olan Fuchsia, ismi gibi Fuşya renginin hissiyatında, heyecanlı ve duygusal bir deneyim sunuyor. Şu ana kadar yazdıklarımdan sevdiğim her şarkı için kafamda bir hikaye veya tema canlandırdığımı fark etmişsinizdir. Burada Fuchsia, bana bir arayışı hatırlatıyor. Tatlı yaz modunda başlayan gitar riffleri, nostaljik synthlerin kendisine katılmasıyla meraklı olan bir arayışa dönüşüyor. Ara sıra karşımıza çıkan esler ve 1.25'ten sonra yüksek bir ritimle şarkıya derinlik katan davullar, bu arayışın neresinde dinlenip neresinde yükseldiğimizi bize yön vererek tarif ediyor. 4.00 benim için bu arayışın climax anı, ana karakter arayışının bir patlama noktasına ulaştığı yer. Sizce ne arıyor ve ne buluyor? Fikirlerinizi duymayı çok isterim.


Son olarak Dehan'ın Fuchsia için belli bir duygu, tema ya da anıdan esinlenip esinlenmediğini merak ettim, ve kendisine sordum:

"Fuschia'nın Destroy Earth ile çok ilgisi var. Destroy Earth için üretim, kayıt yaparken hep cevher çıkarıyor ve işiliyomuş gibi hissediyorum. her projenin tabi ki farklı bir hissi var ama Destroy Earth'ün ki özel bir durum biraz. Destroy Earth'ün kariyeri de dur kalklı oldu. Ya çok çalıştık ya da hiç. Bu da aylara yıllara yayılan bir süreç oldu. Bana destroy earth hem heyecan hem de özlem getiriyor artık. Biraz komik ama Fuschia bu iki duyguyu aynı anda taşımayla barışmamın sonucu ortaya çıktı."


Astro.Dehan dinleyicilerini MY LOVE ve Fuchsia gibi deneysel ve kontrast dolu şarkılarıyla sıradışı bir yolculuğa çıkarıyor. Müziğin sınırlarını zorlayan ve farklı türleri özgün bir dil ile harmanlayan tarzı, gelecekteki projeleri için büyük bir heyecan uyandırıyor. Yeni projeleri ve bizi yakın zamanda bekleyen albümü için emniyet kemerlerinizi bağlayın ve uçmaya hazır olun!















41 görüntüleme0 yorum
bottom of page