top of page

Penny Royal Poison - THALL

Bangır bangır gelen bir albümden bomba bir single daha!

Günümüz Djent müziğini güçlüce ayakta tutan İsveç metal grubu Vildhjarta, uzun süredir beklenilen Måsstaden Under Vatten isimli albümlerinden 4.parçayı yayınladı.

Gruba göre, Måsstaden Under Vatten, 2011 albümleri Måsstaden albümünün devamı niteliğinde. Grup, neden 10 senelik bir ara verdikleri sorusuna “Art happens when art happens.” şeklinde cevap verdi.

Şarkının kendimce tek eleştirilebilir yanı olan introsundan başlamak istiyorum. Şarkının ilk 15 saniyesinde Vildhjarta’dan yeni bir parça çaldığını anlamadım, bir sonraki parçaya geçmek için telefonu elime alıp Vildhjarta yazısını gördüğümde dinlemeye devam ettim sadece. Introlar tıpkı kitap kapakları gibidir; içerik nasıl olursa olsun ilk önce ilginizi çeken kapaklara elinizi uzatır; kapağını beğenmediğiniz kitaplara da belki şans vermezsiniz. Penny Royal Posion’ın da eğer Vildhjarta’ya ait olduğunu bilmeseydim, tarzıma uymayan bir Metal şarkısı sanıp devamında bana zevk verecek olan bu parçayı ön yargı ile geçebilirdim. Bu noktada belki daha çok karakterlerini yansıtan bir intro daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.

İlk 35 saniyeden sonra Måsstaden’den duymaya alışkın olduğumuz gitar sound’u arkadan hafifçe kulağımıza fısıldamaya başlıyor ve ardından aksak gitarları ve bir türlü yakalayamadığımız ritimleri ile özlediğimiz Vildhjarta tarzına daha da kavuşuyoruz.

1.53de giren melodik djent gitarları bence bu şarkının genel karakterini ortaya koyuyor. Şarkıda eksikliğini hissettiğim bir diğer öğe de breakdown oldu, sonlara yakın duymaya alışkın olduğumuz ağır bir breakdown belki parçayı bir miktar daha güçlü kılabilirdi, fakat bunlar yokluğunda şarkıdan çok puan eksiltmeyecek küçük dokunuşlar.

Intronun Vildhjarta karakterinden biraz uzak olması ve güçlü bir breakdown istemesi dışında bu başarılı şarkı bize yolda bomba gibi bir albüm olduğunu söylüyor bence. Geri dönüşleri güçlü olduğu sürece 10 sene de olsa bir süre kaybolan gruplara işte bu yüzden sözümüz yok! :)

15 Ekim’de tekrar görüşmek üzere; ve son olarak, THALL!






130 görüntüleme0 yorum
bottom of page